Säker webbläsare

Mar 26, 2015
0 0

Det är allt för många som tror att man surfar säkert bara man inte laddar ner några filer, enbart surfar på kända sajter och undviker att öppna skumma e-postbilagor, men inget kan vara mer fel. Du kan faktiskt drabbas av både virus och spionprogram bara genom att besöka en hemsida, även om den är seriös. Det är nämligen så att även seriösa hemsidor kan angripas av virus och annan malware som kan göra livet surt för dig och din dator. Oftast drabbas du när ett oönskat fönster öppnas som skickar dig vidare till en infekterad sida, men det här kan du enkelt undvika genom att göra din webbläsare säkrare. Nu ska antivirusguiden.se visa dig hur du gör det.

Så får du en säkrare webbläsare

  1. Antivirus med Safe Browsing. De allra flesta antivirus har idag en funktion som kallas för safe browsing eller liknande. Om du har ett sådant antivirus har det koll på vilka länkar du klickar på och vilka sidor du skickas vidare till. Skulle du vara på väg att besöka en infekterad eller misstänkt hemsida får du en varning och kan då undvika att besöka den, men för att det här ska fungera måste du se till att ditt antivirus har installerat ett tillägg i webbläsaren, annars kan du göra det manuellt.
  2. Ladda ner ett tillägg för safe browsing om ditt antivirus inte har ett sådant. Många antivirustillverkare erbjuder sådana tillägg gratis.
  3. Se till att din webbläsare alltid är uppdaterad och att du använder dig av den senaste versionen.
  4. Se till att din webbläsare blockerar tredjeaparttillägg i webbläsarens säkerhetsinställningar.