Smarta verktyg för dig med gratis antivirus

Aug 30, 2014
0 0

Om du skaffar ett kommersiellt antivirusprogram får du ofta med en brandvägg på köpet samt en massa schyssta extrafunktioner som förbättrar din dators prestanda, i alla fall om du skaffar ett komplett internetsäkerhetsprogram. Det får du normalt inte om du väljer ett gratis antivirus.

Om du använder ett gratis antivirus rekommenderar vi på anvirusguide.se därför att du skaffar en gratis brandvägg som är bättre än Windows egna och ett antal smidiga program som förbättrar din dators prestanda. Då kan du få ungefär samma funktioner som ett kommersiellt antivirusprogram har. Den enda nackdelen med att pussla ihop allt själv är att du får en massa små program att hålla reda på istället för ett enda.

Ett effektivt verktyg för avinstallation av program

Problemet med Windows avinstallationsprogram i kontrollpanelen är att det ofta lämnar kvar en del små filer efter avinstallationen. Det kanske inte är hela världen om du bara har avinstallerat ett enda program men om du ofta avinstallerar program blir datorn full av överblivna skräpfiler som inte gör någon nytta och som kan påverka datorns prestanda.

Om du istället använder dig av ett riktigt bra verktyg som Revo Uninstaller rensas alla tillhörande filer bort och det lämnar inte kvar något skräp. Du kan själv välja hur noggrann avinstallationen ska vara och se vilka associerade filer som kommer att tas bort om du inte avmarkerar någon fil. Det här är ett helt suveränt verktyg som du kan ladda ner här.

Ta bort skräpfiler och onödiga registernycklar

CC Cleaner är en riktig klassiker som fortfarande är ett av de allra bästa gratisprogrammen som man kan ta bort skräpfiler och onödiga registernycklar med. Det kan även plocka bort temporära filer, internetfiler och tömma cachet. Idag funkar programmet även utmärkt på Windows 8.1. Med detta lilla verktyg kan du göra en slö dator mycket snabbare. Ladda ner CC Cleaner här!

Bättre defragmentering

En dator som har en extremt defragmenterad hårddisk får jobba mer, vilket både kan innebära att datorn blir slö och att hårddisken slits. Om din hårddisk är defragmenterad innebär det att filerna i ett eller flera program ligger utspridda över hårddisken, vilket gör att de tar längre tid att hitta. Ett defragmenteringsverktyg gör att filerna läggs direkt efter varandra på hårddisken som gör att den läses av snabbare. Två sådana bra gratisverktyg är Disk Defrag från Auslogics och Defraggler från Piriform. Dessa program är bättre och snabbare än Windows egna verktyg och med Defraggler kan du till och med fokusera på vissa specifika filer.