Online scan

Om ditt virusprogram av någon anledning strular eller har upphört att fungera kan du alltid scanna online för att se om du har fått virus i din dator. Ja, det finns faktiskt ett antal riktigt effektiva onlinescanners som scannar efter virus, spionprogram, trojaner, maskar och andra sabotageprogram utan att du behöver installera programmet i din dator. Du scannar helt enkelt din dator via din webbläsare och det är helt gratis. Det finns även onlinescanners som kan scanna en enstaka fil eller skumma länkar. Nu följer 6 tips på bra program som du kan använda dig av om du vill scanna online.

6 tjänster för dig som vill scanna online

Nedan har du företag som erbjuder gratis online scans av både filer, hela datorn och specifika webbplatser.

Panda

Panda Active Scan. Om du använder Pandas lösning för att scanna online har du gjort ett bra val. Pandas onlinescanner är mycket bra på att hitta alla slags sabotageprogram inklusive virus, spionprogram och trojaner. Scannern uppdateras lika ofta som Pandas suveräna antivirus och är lika effektiv på att scanna datorn som ett vanligt antivirus.
http://www.pandasecurity.com/homeusers/solutions/activescan/

F-Secure

F-Secure Online Scanner. F-Secures onlinescanner är mycket effektiv på att hitta virus och spionprogram. Den är mycket snabb och virusdefinitionerna uppdateras regelbundet.
https://www.f-secure.com/sv_SE/web/home_se/online-scanner

Eset

Eset Online Scanner. Eset onlinescanner både skannar och tar bort skadlig programvara från din dator. Du kan emellertid bara använda Esets onlineskanner en gång.

http://www.eset.com/us/online-scanner/

Bitdefender

Bitdefender Free Online Virus Scan. Med Bitdefender kan du köra en snabbscanning som kollar dina aktiva program eftersom det är där de flesta skadliga virus brukar finnas. Bitdefenders onlinescanner uppdateras lika regelbundet som deras suveräna antivirusprogram.
http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html

Avast

Avast Online Scanner. Avast onlinescanner är den perfekta scannern för dig som vill scanna enstaka filer. Du väljer helt enkelt ut de filer du vill kontrollera och startar scannern som arbetar mycket snabbt.
https://www.avast.com/download-thank-you.php?product=GFS&locale=en-ww

AVG

AVG Online Web Page Scanner. Med AVG:s scanner kan du scanna skumma länkar för att se om de är infekterade eller om de leder dig till skadliga sajter.
https://www.avg.com.au/resources/web-page-scanner/